4 x 4
 

Om plekken te bereiken waar de Renault 4 niet kan komen verhuren we ook 4x4 aangedreven auto’s met gids (Frans- Engelstalig) en chauffeur. Soms zullen we lokale gidsen moeten inhuren.

Een paar voorbeelden:
Ik heb zelf de oversteek gemaakt van Cap Est (ten zuiden van Antalaha) naar Maroantsetra (onbereikbaar per auto, in de baai van Antongil) over het schiereiland Masoala. Te voet uiteraard! 6 dagen lopen. Dit is een van de grootste aaneengesloten primaire regenwouden van Madagascar. Een ervaring om nooit te vergeten. Zie ook “reizen met kinderen”.
Om deze plek te bereiken (Antalaha en verder zuidwaarts) is een 4x4 vereist. We kunnen in overleg een route uitzetten naar het noorden. Dit zijn enkele voorstellen:

Noord Madagascar

-Tana – Mahajanga met bezoek aan het Nationale Park Ankarafantsika en de stranden van Majunga (3 tot 4 dagen).

-Mahajanga – Diégo Suarez met bezoeken aan de Nationale Parken Ankarana en Montagne d’Ambre. Daarna uitrusten in de omgeving van Diégo (5 tot 7 dagen).

-Diégo – Antalaha – Cap Est waar u met een gids en dragers de oversteek kan maken naar Maroantsetra (2 tot 3 dagen rijden, 6 dagen lopen door Masoala).

-Bezoek aan Nosy Mangabe (2 dagen). In Maroantsetra kunt u terugvliegen naar Tana of een andere bestemming. Wij rijden de auto terug.

Zuid Madagascar

-Met een 4x4 is ook de zuidkust te bereiken (Parc Tsimanampetsotsa met zijn flamingo's en Fort Dauphin met het nabijgelegen Parc Berenty). In de droge periode is het zelfs mogelijk, via Cap St. Marie, om de hele kaap te ronden. Een gids of GPS is noodzakelijk.

-De doorsteek van Morondava naar Tuléar is ook zeer de moeite waard. U passeert het grootste baobab-bos van Madagascar, Andavadoaka, Morombe en Belo sur Mer vanwaar een pirogue tocht mogelijk is naar enkele onbewoonde eilandjes. Groot avontuur! De reis van Tulear naar Morondava duurt 3 tot 5 dagen. Een chauffeur is verplicht.

-Voor de echte 4x4-liefhebber is de route van Tuléar via Fort-Dauphin tot aan Manakara ook een mogelijkheid ! Let wel; dit is een rode route.


Alle afstanden in tijd zijn berekend vanaf Antananarivo
(wij denken hier niet in kilometers maar in dagen of weken!)

  Renault 4
  Renault 4 buiten regenzeizoen
  4x4
  4x4 buiten regenseizoen, in colonne